skip to Main Content
070 - 383 2860 info@chateaubleu.nl voor bewoners
  • Chateau Bleu Den Haag

Het gebouw

“Résidence Château Bleu” dateert uit 1969-1970. Het is gebouwd in de karakteristieke stijl van de zestiger jaren. Het gebouw heeft 5 woonlagen waarin 70 appartementen zijn gehuisvest.

Bij binnenkomst komt men in een hal met receptie. Hier zijn ook de liften en is de ingang van het restaurant. Deze eerste hal gaat over in een tweede hal, die zicht geeft op een deel van de aangelegde, 1 hectare grote tuin. Per etage treft u een zelfde structuur van opzet aan. De appartementen zijn verschillend van grootte en variëren van circa 50 tot 250 m2 . Door de bouwconstructie (skeletbouw) is de indeling van de appartementen heel verschillend. 

Organisatie

De organisatievorm van Château Bleu is een VvE (Vereniging van Eigenaren) voor het onderhoud van het gebouw en een CV (Coöperatieve Vereniging), die de dienstverlening levert voor de bewoners. Het leveren van diensten is sinds 2006  uitbesteed aan derden. Het bestuur van beide verenigingen bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en enkele algemene leden.

Lustrum

In 2015 bestond Château Bleu alweer 45 jaar. Ter gelegenheid van dit lustrum werd een boekje samengesteld met daarin een terugblik op de afgelopen jaren en een vooruitblik naar de toekomst. Het geheel is gelardeerd met tal van foto's en verslagen van (artistieke) lustrumactiviteiten. Ook komen de plannen voor de oprichting van een Stichting Vrienden van Château Bleu en omgeving, met vele voordelen van het servicepakket en meer voor niet-ingezetenen van het gebouw, aan bod. Alleszins de moeite van het lezen waard. U kunt het hier downloaden.

Back To Top