skip to Main Content
070 - 383 2860 info@chateaubleu.nl voor bewoners
  • Chateau Bleu Den Haag

Gebouw

Het gebouw dateert van 1969. De bouwstijl van de architecten, Herman en Ido Lelie, kenmerkt zich door een subtiele balans tussen prestige en functionaliteit. De hoofdentree leidt naar een fraaie lobby met receptie. In het trappenhuis en de overige doorgangsruimten zijn diverse zitjes ingericht. De lounge fungeert voor sommige bewoners als ‘tweede huiskamer’, maar deze ruimte wordt ook gebruikt voor evenementen en tentoonstellingen. De overige gemeenschappelijke ruimten zijn: restaurant, bibliotheek, gym, logeerkamers, wijnkelder en een ondergrondse parkeergarage.

Appartementen

De oppervlakte van de studio’s, appartementen en penthouses varieert van 50 tot ruim 200 m2. De meeste van de zeventig appartementen worden permanent bewoond door hun eigenaren, maar er zijn ook diverse huurappartementen. Een appartement is verdeeld in segmenten van gemiddeld 20m2, die met traveeën van elkaar zijn gescheiden. Een woonkamer bestaat veelal uit twee, maar soms ook uit drie segmenten. De slaap- en studeerkamers bestaan meestal uit één segment. In de meeste appartementen zijn de kamers ‘geschakeld’: er is geen gang tussen woon- en slaap- of studeerkamers. De meeste appartementen zijn gerenoveerd en voorzien van moderne keukens en eigentijdse badkamers. Veel appartement hebben bovendien nog een leverancierskastje, dat kan worden gebruikt voor maaltijdservice, boodschappenservice, krantbezorging of andere diensten.
Separaat kan, indien beschikbaar, een garageplaats of -box worden gehuurd.

Tuin

Het oorspronkelijke ontwerp van de tuin is van tuinarchitect H.C. Cardinaal uit Wassenaar en bestaat uit diverse gazons, bosschages en boomgroepen met een totale oppervlakte van circa 1 hectare. In de tuin zijn diverse terrassen, zitjes en bankjes, alsmede een Jeu de boules-baan. De tuin wordt wekelijks onderhouden door een hovenier, die werkt in overleg met de bewoners die lid zijn van de tuincommissie.

Veiligheid

Résidence Château Bleu is gelegen aan een weg die uitsluitend toegankelijk is voor bestemmingsverkeer. Bovendien is het gebouw gelegen binnen de zgn. ‘veiligheidscirkels’ van zowel het Koninklijk Paleis Huis ten Bosch als de Amerikaanse Ambassade. Dit betekent onder meer dat er dag en nacht wordt gesurveilleerd door marechaussée en politie. Op strategische plekken in en rond het gebouw zijn camera’s bevestigd.

.

Back To Top