skip to Main Content
070 - 383 2860 info@chateaubleu.nl voor bewoners

Meer dan in een willekeurige straat of gewoon flatgebouw vormen de bewoners van Résidence Château Bleu een woongemeenschap. Dit betekent dat bewoners hier in de gelegenheid worden gesteld om deel te nemen aan diverse activiteiten. Alles onder het motto: Er kan veel, maar niets moet!

Deze activiteiten zijn ingedeeld in de volgende categorieën:

• gast en gastronomie
• sport en spel
• cultuur en wetenschap

Gast en gastronomie

Dagelijkse maaltijden: in Restaurant Château Bleu kan van dagelijks wisselende verse maaltijden worden genoten. Dit kan individueel of aan de ‘aanschuiftafel’, al dan niet met persoonlijke gasten van de bewoner. Daarnaast is het ook mogelijk de maaltijden in het appartement te laten bezorgen.
Table d’hôte: deze vindt plaats op elke eerste vrijdag van de maand, aan de aanschuiftafel, in Restaurant Château Bleu.
Themadiner: elke laatste zaterdag van de maand staat het culinaire aanbod van Restaurant Château Bleu in het teken van een thema, bijvoorbeeld ‘Indonesisch’, Italiaans’ of ‘wildbuffet’.
Jaarlijkse barbecue: op de eerste zaterdag van juli  is er in de tuin een barbecue voor bewoners en hun introducés.
Gezamenlijk koffiedrinken: tijdens de openingsuren van het winkeltje, elke dinsdag- en vrijdagmorgen, is er gelegenheid om met medebewoners koffie te drinken in de lounge.
Châteauborrel: deze vindt elke derde dinsdag van de maand om 17.00u plaats in de lounge.
Gelegenheidsontbijt: op Valentijnsdag, op beide Paas- en Pinksterdagen en op Prinsjesdag kunnen bewoners in de lounge of in het eigen appartement ontbijten.
Kerstdiner: op 1e en 2e Kerstdag kunnen bewoners, al dan niet met familie of vrienden, genieten van een vorstelijk kerstdiner in Restaurant Château Bleu.
Nieuwjaarsborrel: op 1 januari kunnen bewoners elkaar in de lounge desgewenst een goed nieuw jaar toewensen.
Particuliere ontvangsten: het restaurant en de andere gemeenschappelijke ruimten kunnen door individuele bewoners worden gereserveerd voor (besloten) verjaardags- of familiefeestjes, of voor vergaderingen en andere particuliere ontvangsten.
Logeerkamers: voor gasten van bewoners is een beperkt aantal logeerkamers beschikbaar.

Restaurant
DSC06382-300×189
glasses_champagne

Sport en spel

 • Lounge: de lounge is altijd open: iedere bewoner kan hier op elk gewenst moment bridgen, schaken of andere denksporten beoefenen.
 • Bridge: elke maandagavond in de lounge.
 • Jeu de boules: elke vrijdagmiddag in de tuin (bij mooi weer). De jeu-de-boulesbaan is altijd open: iedere bewoner kan op elk gewenst moment de ballen uit de opbergkast halen en gaan spelen.
 • Fitness: onder begeleiding in de gym, elke maandagmorgen. De fitnessruimte is altijd open: iedere bewoner kan op elk gewenst moment zijn oefeningen doen. (Tussen 20.00 en 08.00u in stilte!)
 • Biljart: in de bibliotheek is een biljart. Iedere bewoner kan daar gebruik van maken en de biljartballen tevoorschijn halen uit de opslag.
Services - boulebaan (2)
Fitnessruimte

 

Cultuur en wetenschap

  • Lezingen: zowel in het voorjaar als in het najaar wordt op elke derde donderdag van de maand in de lounge een lezing gehouden. Vaak vertelt een van de bewoners over zijn of haar professie of cultuurwetenschappelijke belangstelling, maar ook externe deskundigen vinden in Résidence Château Bleu een podium.
  • Exposities: in de lounge staan twee vitrines die worden gebruikt voor tijdelijke tentoonstellingen. Vaak sluit het thema hiervan aan op een van de lezingen. Ook in het trappenhuis en andere doorgangsruimten worden voorwerpen van kunst of kunstnijverheid geëxposeerd.
  • Concerten: incidenteel worden in de lounge of in de tuin concerten gegeven, vaak in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium of andere culturele instellingen.
  • Piano: in de lounge staat een piano die op afspraak kan worden gebruikt, eventueel ook voor particuliere concerten.
  • Films: vrijwel elke maand wordt in de lounge een film vertoond, vaak van ‘filmhuis-genre’ of in ieder geval met cultuurhistorische kwaliteit.
  • Huistelevisie: via een weblink kunnen bewoners presentaties bekijken of houden voor hun medebewoners of externe belangstellenden.
  • Fotografie: alle evenementen worden door een of meer van de bewoners gefotografeerd. Het beeldarchief is gedeeltelijk in het beveiligde bewonersportaal op de website van Château Bleu of op verzoek (via de receptie) toegankelijk.
  • Thematafel: eens per maand worden bewoners in het Restaurant Château Bleu in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan een diner dat kort wordt ingeleid met een cultuurhistorisch of levensbeschouwelijk thema.
  • Bibliotheek: de bibliotheek is altijd open. Iedere bewoner kan boeken lenen – en ze weer terugzetten, behalve enkele kunstboeken: deze kunnen ter plekke gelezen worden. Ook zijn er in de bibliotheek enkele tafels waaraan gewerkt kan worden, koffie-/theevoorzieningen en een zithoek.

De categorie ‘cultuur en wetenschap’ wordt ondersteund door de volgende fondsen en sponsoren:

Zitje in de lounge
Kerstconcert-6-300×186
Amadeus-300×300
Back To Top